5 λόγοι που τα επιτραπέζια παιχνίδια κάνουν καλό

Τα επιτραπέζια παιχνίδια συμβάλλουν πολύ θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς ενθαρρύνουν τη συνεργασία, ενισχύουν την επικοινωνία, εξασκούν τη λογική σκέψη, τη στρατηγική και τη μεθοδικότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αναπτύσσουν πνεύμα ομαδικότητας, αφού τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, με σεβασμό και υπομονή, καθώς περιμένουν τη σειρά τους, αλλά και συγκέντρωση καθώς παρακολουθούν και συμμετέχουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
  2. Αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες, διότι κάθε παιχνίδι προσφέρει διαφορετικά πράγματα στα παιδιά, όπως: κριτική σκέψη και σφαιρική αντίληψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, λεκτικές κι επικοινωνιακές δεξιότητες.
  3. Καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν ότι είτε κερδίσουν είτε χάσουν πρέπει να παραμείνουν ευγενικά και ήρεμα. Άλλωστε μεγαλύτερη σημασία έχει να περάσουν καλά παίζοντας ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
  4. Αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αφού σε μια ομάδα όλοι καλούνται να συμμετάσχουν και κάθε ένας ξεχωριστά προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
  5. Ψυχαγωγούν και φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά, καθώς τα παιδιά κάνουν κάτι διασκεδαστικό παρέα με τους γονείς τους και τα αδέρφια τους, παίζουν, μαθαίνουν και χαίρονται.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε ένα παιχνίδι για τα παιδιά σας, επιλέξτε ένα καλό επιτραπέζιο, ταιριαστό στην προσωπικότητά τους και αδράξτε την ευκαιρία να αποκομίσουν τα παιδιά σας όλα τα παραπάνω οφέλη!

Πηγή: www.ascompany.gr

Προσθέστε σχόλιο